LIC ADO EXAM HELD ON 25TH JULY (MORNING SHIFT)
1). which among the following state has launched
“Mukhymantri Teerth Darshan Yojana”?
Answer- Madhya Pradesh
2). who is the present Railway Minister of India?
Answer- Mr. Suresh Prabhu
3). who is the Music Composer of Titanic, that had passed
away recently?
Answer- James Horner
4).Which of the following city has hosed Kumbh Mela in 2015?
Answer- Nasik
5). According to Negotiable Instrument Act, what is the Jail
term on cheque bounce?
Answer- 2 years
6). Who is the president of IMF?
Answer- Cristina Legard
7). Dispur is the Capital of which Indian State?
Answer- Assam
8). Name the company which has recently took bank its
products from Indian Market?
Answer- Nestle
9). What is the Headquarters of AIIB?
Answer- Beijing, China
10.) What is the age limit of minors to operate account?
Answer- 10 years
11). What is the Headquarters of Amnesty International?
Answer- London
12). Who is the Youngest player to take test century?
Answer- Mohammad Ashraful
13). Which is the Holy Book of Parsian?
Answer- Avesta
14). JSC Biocom, a_______ based Pharma company has acquired
100% stake.
Answer- Russian
15). National Youth Day was observed on _______.
Answer- 12th January
16). What is the name of the Joint Military exercise between
China and Sri Lanka?
Answer- Silk Route- 2015
17). “Reuters” is the famous news agency of _______.
Answer- UK
18). Dandiya Ras is the famous dance related to which Indian
state?
Answer- Gujarat
19). Vikku Vinayakram is related to _______.
Answer- Ghatam
20). Which is the highest award that was given during war
time?
Answer- Param Veer Chakr
21). What is the Premium amount for Jeevan Jyoty Yojana?
Answer- Rs. 330/-
22). Who is the Current Head of SAARC?
Answer- Arjun Bahadur Thapa
23). Famous Meenachi Amman Temple was located at_______.
Answer- Tamil Nadu
24). Who is the Chairperson of NITI AYOG?
Answer- Mr. Narendra Modi
25). Who is the present ICC Chairperson?
Answer- Shrinivasan
0 comments:
Post a Comment